Veza ushqim edhe për fëmijët

Fëmijët duhet të konsumojnë nga një veze çdo ditë, thonë ekspertët. Si një nga produktet me vlerat më të larta ushqyese, veza jo vetëm që i jep energji trupit por ndihmon edhe në shtimin e suksesit në shkollë të fëmijëve, duke rritur aktivitetin e tyre mendor.

Produktet shtazore duhet të konsumohen rregullisht për një jetë të shëndetshme dhe të ekuilibruar.

Duhet theksuar se veza përmban proteinën më cilësore në mesin e produkteve tjera. Këto proteina me vlerë të lartë biologjike, gjenden me shumicë tek veza.

Veza është një lëndë ushqyese shumë e rëndësishme për njeriun. Përmban të gjitha aminoacidet, të cilat nuk sintetizohen në trupin e njeriut. Ngaqë përmban vlera të larta ushqyese, këshillohet të konsumohet sidomos në periudhën e rritjes dhe zhvillimit të fëmijëve. Veçanërisht fëmijët që shkojnë në shkollë duhet të konsumojnë të paktën një çdo ditë.

Veza rrit aktivitetin mendor

Fëmijët të cilët konsumojnë rregullisht vezë në mëngjes janë më të suksesshëm në shkollë. Veza jo vetëm që i mban energjikë por shton dhe aktivitetin e tyre mendor. Konsumimi i vezës është shumë i rëndësishëm për një aktivitet të mirë mendor, ashtu si mishi dhe produktet e qumështit. Veçanërisht
fëmijët e shkollës fillore dhe 9-vjeçare medoemos duhet të hanë një vezë në mëngjes. Veza e konsumuar në mëngjes i ndihmon të ndjekin më mirë mësimin dhe si rrjedhojë të bëhen më të suksesshëm.

Disa fëmijë preferojnë të hanë vetëm të bardhën ose të kuqin e vezës por specialistët sugjerojnë konsumimin e të gjithë vezës. 

ProCredit Bank

Të fundit

 • Kosi parandalon diabetin

  Një dietë e pasur me fibra vegjetale dhe kos parandalon obezitetin dhe diabetin. Gjithashtu kosi është shumë i mirë edhe pë...

 • Pse duhet të hamë ve

  Shujta e mëngjesit me ve është zgjidhja më e mirë, sepse më gjatë do t’ju mbajë të ngopur, pohojnë shkencëtarët...

 • Arsyet pse duhet të hamë djath

  Ujë, kripë dhe qumësht, janë këta përbërësit me të cilët bëhet djathi. Ajo që bën dallimin nga njëri djath te tjetri...

 • Kosi për çdo kohë dhe për çdo moshë

  Nuk është eliksir i jetëgjatësisë, por kërkime të ndryshme kanë treguar se kosi është një aleat shumë i mirë për sh...

Ju rekomandojmë

Vërshimet sjellin dëme në kulturat bujqësore

Drejtuesit e Drejtorisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në komunën e Mitrovicës, pas reshjeve të javës së kaluar, kan...

Efektet e dobishme të qepës së re

Mjekësia alternative qepën e re e konsideron si një ushqim të vlefshëm dhe të shëndetshëm, që në organizëm vepron si ...

Mbështetësit

Partnerët