Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bakteret dhe viruset që shkaktohen nga ushqimi

Bakteret dhe viruset janë shkaku më i zakonshëm i helmimit të njerëzve me ushqim. Simptomat dhe rrezikshmëria e helmimit më ushqim ndryshojnë, varësisht se cila baktere apo cili virus ka helmuar ushqimin.

Bakteret dhe viruset të cilat shkaktojnë helmime serioze janë:

  • Salmonella
  • Norovirus (Norwalk Virus)
  • Campylobacter
  • E. Coli
  • Listeria
  • Clostridium perfringens

Këto baktere dhe viruse mund të gjenden në shumicën e ushqimeve ditore që njerëzit i konsumojnë, por më së shumti tek prodhimet e qumështit, vezëve, mishit etj. /FermaIme/

 

ProCredit Bank

Të fundit

Ju rekomandojmë

Frutat të cilët duhet t’i konsumoni gjatë verës

Shumica prej nesh gjatë verës shpenzojmë shumë kohë në diell dhe plazh duke pirë pije të ndryshme freskuese, alkoolike e ...

Pemët dhe perimet na bëjnë më të lumtur

Hulumtimi më i ri i shkencëtarëve nga Zelanda e Re zbulon se ekziston ndërlidhje midis konsumimit të pemëve dhe perimeve dhe...

Mbështetësit

Partnerët