Agro Kartela

Si duhet mbjellur lulet

Planifikoni mbjelljen e lules me kujdes duke siguruar mjedisin më të mirë për rritje, varësisht nga lloji i lules.

Hapi 1

Planifikoni mbjelljen e lules me kujdes duke siguruar mjedisin më të mirë për rritje, varësisht nga lloji i lules. Krijo një vizatim të oborrin tuaj, vëzhgo shumën e diellit gjatë gjithë ditës në çdo fushë, dhe shënoni vendet e thata ose me ato me lagështi . Përdorni këto detaje për të planifikuar kopshtin tuaj.

Hapi 2

Zgjidhni vendin për të mbjellë lulen në varësi të rrezeve të diellit në atë pjesë. Zgjidhni vendet me diell për të gjitha bimët që kërkojnë diell të plotë dhe vendet me hije për lulet që kërkojnë hije. Ky informacion gjendet në paketimin e farës së lules që blini.

Hapi 3

Koha më e mirë për të mbjellë lule është në fillim të pranverës, por shumë lloje lulëzojnë në verë apo vjeshtë.

Hapi 4

Përgatitni tokën duke pastruar gjethet dhe barërat e këqija. Përdorni vegla dore për të kultivuar tokën në një thellësi prej të paktën një këmbë dhe shtoni pleh të ngadalshëm apo lëndë organike për të pasuruar tokën.

Hapi 5

Hapni vrima të thella të mjaftueshme për të mbjellë lule. Mos harroni se lulet e ndryshme kërkojnë thellësitë specifike për mbjellje. Pyetni për këtë kur të blini këto lloje të luleve.

Hapi 6

Kontrolloni rrënjët e luleve para mbjelljes dhe pritni çdo rrënjë të dëmtuar apo të brishtë. Vendosni më shumë pleh tek rrënjët për t’i ushqyer ato.

Hapi 7

Njom të gjitha lulet e mbjella rishtas me ujë. Shtoni më shumë dhe në zonën e mbjelljes, nëse është e nevojshme, për të mbuluar rrënjët e ekspozuara.

Hapi 8

Vëni pleh mbi lule për t’i ushqyer rrënjët dhe për t’i mbrojtur nga barërat e këqija.

ProCredit Bank

Të fundit

 • Karanfilët

  Njëra nga lulet më të njohura dhe më të përhapura në vendin tonë, janë karanfilët. Kurrë flasim për këtë lule, me ...

 • Lulet që sjellin fat

  Besohet se disa lloje të luleve sjellin fat, andaj atyre që i duani mund t’u dhuroni psh. Lucky bamboo, “Bambusin e fatit...

 • Si mundet lulja të lëshoj rrënjë

  Ka lule te të cilat lëshimi i rrënjëve paraqet problem të vogël, si psh.Fikusi. Por, ka zgjidhje dhe problemin mund ta ...

 • Shtëpizat e kopshtit

  Këto shtëpiza nuk janë më vetëm trend, por janë bërë të domosdoshme. Aty mund të lihen mobilet dhe mjetet për ...

Ju rekomandojmë

Lamtumirë gastritit dhe ulçerës, me luleshtrydhe dhe manaferra

Manaferrat e shijshme me ngjyra të ndezura dhe luleshtrydhet ndihmojnë në parandalimin e inflamacionit të stomakut, gastritit...

Pse i duam pjeshkat

Pjeshkat janë kultivuar për shekuj me radhë. Të dhënat tregojnë se ato kanë filluar të kultivohen në Kinë, ku janë bër...

Mbështetësit

Partnerët