Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Mbjellja e zymbylave në kopsht

Zymbyli, kjo lule e temperaturave të ftohta është mjaft e bukur dhe e preferuar. Edhe pse moti është i ftohtë dhe mund të ketë borë është koha perfekte për t’i dhënë zymbylave të ftohtin e nevojshëm.

Shumë kopshtarë udhëhiqen nga ideja që për sa kohë toka është e punueshme mund të mbjellim të gjitha bimët ose lulet. Në fakt zymbylat kanë nevojë për disa muaj me mot të ftohtë.
Nëse toka është ende e punueshme mbillni zymbylat sa më thellë të jetë e mundur, më pas mbuloni dheun me myshk. Për aq kohë sa kujdeseni që të mos ketë ngricë, ka shumë shanse që lulja të lëshojë rrënjë.
Nëse toka ka ngrirë, mbjellja e zymbylave bëhet në vazo të mëdha. Vendosini ato në mes të vazos që lulja të jetë e rrethuar nga dheu. Mjafton që zymbylat të lëshojnë rrënjë, më pas nuk është problem për të ftohtin e dimrit. Ujisni lulen kur toka të thahet, mos e lini atë me lagështi. Gjatë pranverës, nxirrni vazot përjashta. Nëse filizat kanë çelur zhvendoseni lulen, nga vazoja në kopsht.
Nëse ju dëshironi të mbillni zymbylat në një kohë të ngrohtë, përpara se ta bëni këtë duhet t’i vendosni në frigorifer për rreth 6-8 javë. Në këto raste gjithsesi është të prisni muajin Dhjetor ose Janar. Nëse mbjellja e luleve bëhet në mot të ngrohtë ato nuk do të çelin në pranverë. /FermaIme/ .

ProCredit Bank

Të fundit

 • Viola

  Ndryshe lule Vjollca, janë të njohura për karakteristikën e tyre dekorative. Ballkonet zakonisht mbushen me Violën tri-ngjyr...

 • Lulet më të dashura?

  Të gjitha lulet padyshim janë të bukura dhe të preferuara nga të gjithë, por ato me petale të mëdha dhe të bashkuara në ...

 • Margarita afrikane Pink Whirls

  Kjo bimë interesante vlerësohet për kombinimin interesant të ngjyrave, por, nuk vlerësohet shumë në mesin e njerëzve, ndaj...

 • Lule Cornus

  Lule shumë e veçantë me origjinë nga Azia qendrore, një lule dekorative dhe me ngjyra e cila edhe pse e zhveshur nga gjethet ...

Ju rekomandojmë

Ja mënyra e duhur si konsumohen frutat (Video)

6 frutat e përditshme që i konsumojmë dhe i presim keq. Luleshtrydhen, kivin, shalqirin apo shegën, nuk e presim ashtu si ...

Bletët polenizuese jo mjaltëdhënëse (Bumblebees)

Menaxhimi polenizimit është një sfidë në bujqësi veçanërisht në hortikulturë sepse ajo mbron dhe nxit polenizuesit ...

Mbështetësit

Partnerët