Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Përgatitja e bukës së misrit

Shkruan:
Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës

Si të përgatitet buka e misrit që është njëra nga gatimet më të vjetra në kuzhinën kosovare.

Përbërësit: 1 kg miell misri, 700 ml ujë

Në dërrasën e gatimit e hedhim miellin e misrit dhe ne mesin e tij fillojmë ta zbrazim ujin e vluar duke e përzier vazhdimisht me luge druri gjersa mielli e thithe gjithë ujin. Kur kjo mase fillon te ftohet pak atëherë fillojmë me mbledh brumin ne forme topthi, te cilin e ngjeshim disa here vertikalisht dhe horizontalisht dhe ne fund e shtypim duke ia dhënë formën e rrumbullaket.

Bukën e ngjeshur dhe te formuar e vendosim me kujdes ne tepsi te lyer me vaj, pastaj e lyejmë sipër me ujë te vluar dhe e pjekim ne temperaturë te lart 250°C, 40 minuta kohëzgjatja e pjekjes .
 

Ky shkrim nuk pasqyron politikat apo qëndrimet e Portalit Ferma Ime. Përgjegjësin e bart autori i këtij shkrimi
IADK

Nga i njëjti ekspert

Arra, rëndësia ekonomike e kultivimit ë saj

Arra si kulturë pemëtare ka rëndësi të shumëfishtë ekonomike. Fryti i arrës shfrytëzohet në të ushqyerit e njerëzve, druri saj është shumë i vlerësuar në industrin...

Sëmundja parazitare e bletëve – Nozemoza

Sëmundja Nozemoza, të cilën e shkakton protozoari nozema apis, zakonisht prek bletët e rritura. Në kushte të volitshme, paraziti zhvillohet shumë shpejt. Kurse në ...

Mani i Zi

Të dhënat e hershme për manin dokumentojnë se ata janë me prejardhje nga Kina. Pema e manit është kultivuar nga pemë të egra, me dëshirën për të krijuar mëndafsh nga ...

ProCredit Bank

Të fundit

 • Qëllimi i shartimit

  Shkruan:
  Agim Zajmi, Kujtim Lepaja, Lavdim Lepaja

  Qëllimi kryesor i shartimit të pemëve, përkatësisht i prodhimit të fidaneve në mënyrë vegjetative është shumimi dhe ...

 • Kujdesi i lopëve gjatë pjelljes

  Shkruan:
  Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës

  Është esenciale që vendi i pjelljes së lopëve të jetë freskët, i pastër dhe mirë i ventiluar. Vendi i pjelljes duhet t...

 • Teknologjia e prodhimit të nënshartesave vegjetative të mollës

  Shkruan:
  Këshilluesi Bujqësor

  Mënyra e zakonshme e prodhimit të nënshartesës vegjetative është e ashtuquajtura “me përpajnë vertikale”, të cilat p...

 • Zhvendosja e Abomazit

  Shkruan:
  Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës

  Zhvendosja e abomazit është çrregullim metabolik që shpesh shoqërohet gjatë procesit të pjelljes. Ajo ndodh kryesisht në ...

Ju rekomandojmë

Frutat arrore kundër kancerit të prostates

Konsumimi i frutave arrore mund të ndihmojë në parandalimin e zhvillimit të kancerit të prostatës, tregojnë studiuesit ...

Maja Guri i Çarë

Është maja më e afërt prej fshatit të Prevallës; gjendet në jugperëndim të saj. Është një maje atraktive, kur shikohet...

Mbështetësit

Partnerët