Në Tiranë prodhimet bujqësore me çmime të larta

Në tregjet e kryeqytetit, çmimet për prodhimet bujqësore vazhdojnë të jenë të larta, edhe pse festat kanë kaluar.

Për një periudhë të gjatë tashmë, me rastin e festave të fundvitit në Shqipëri, çmimet rriten, ndërsa kërkesat për konsumin ushqimor që sjellin këto festa arrin pikun.

Në disa nga tregjet kryesore të Tiranës, konsumatorët po blejnë më shtrenjtë me 20-30 lekë/kg, produktet që vijnë nga importi, ndërsa prodhimet vendase kanë pasur një ulje të lehtë, duke iu rikthyer normalitetit në ditët para Vitit të Ri, shkruan Zëri.

Ndonëse çmimet për të njëjtin artikull varion jo vetëm nga një treg në tjetrin, por edhe brenda vetë banakut të të njëjtit tregtar.
 

Të fundit

 • Kultivimi i sallatës

  Kultivimi i sallatës në Kosovë bëhet në dy forma, kultivimi i saj në fushë të hapur dhe në serra. Sipas fermerit të ri, ...

 • Kultivimi i mjedrës

  Fermeri i ri Durim Kryeziu ka të mbjellur 20 ari me mjedër. Duke parë leverdinë ekonomike në këtë sipërfaqe të vogël, ...

 • Më shumë kajsi për industrinë përpunuese

  Nevojat e industrisë përpunuese në Kosovë për kajsi dhe të tregut janë shumë më të mëdha sesa prodhimi aktual i kësaj ...

 • Organizimi i grave fermere në shoqata

  Organizimi i grave fermere nëpër shoqata është treguar një model i suksesshëm i sigurimit të të ardhurave dhe vetëpunë...

Ju rekomandojmë

Hudhra mbron shëndetin tuaj

Vaji i hudhrës mbron zemrën tuaj nga dëmtimet. Kjo substancë e quajtur alicinë, që gjendet në këtë bimë shëruese, ndë...

Farat e kungullit, ilaç i mrekullueshëm natyror

Farat e kungullit janë shumë të pasura me amino acide triptofan i cili shëndrron serotoninën në organizëm dhe ndikon në ...

Mbështetësit

Partnerët